Musikk

Erik Lukashaugen

Erik Lukashaugen (f. 1974) er en profesjonell artist, sanger, gitarist, komponist og tekstforfatter. Elverumsingen er en av Norges mest travle artister med nesten 100 konserter

Les hele »

Græsberget boyband

Tor Sætaberget og Børnar Smedtorp – også kalt Græsberget boyband spiller på silppu-pub på Minimäki fredag kveld på Silppufestivalen.

Les hele »

Erik Lukashaugen

I løpet av noen hektiske vinteruker i 2011 tonesatte han en rekke dikt av «skogens dikter» hvorav mange melodier inspirert av norsk folkemusikk og folkeviser. Debutalbumet «Av en sliters memoarer» (2013) ble svært godt mottatt av både publikum og kritikere og artisten ble for dette belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris «Regnbågåbrua». 

I 2014 valgte Erik å si opp karrierejobb i finansbransjen for å satse 100% på musikken. Året etter slapp han oppfølgeralbumet “Tel si ega tid” som inneholdt tonesatte dikt av bl.a. Vidar Sandbeck i tillegg til egne tekster. Singelen «Min sønn», skrevet til sønnens dåp, fikk mye spilletid på NRK P1 og har blitt en livefavoritt. Sommeren 2015 komponerte Erik musikken til musikkteaterforestillingen «Fløtarguten» som ble fremført under Fløterfestivalen i Åmot i 2015 og 2016.

Albumet Finnskogvegen fra 2016 var basert på et bestillingsverk for Litteraturfestivalen i Grue og inneholdt tonesatte «Solørdekt på dialekt» av forfatter Tore Hestbråten fra Grue Finnskog. Singlene «Hå prekte fælk om fær» og «Ei lita skihistorie» med sine humoristiske tekster og tilhørende musikkvideoer har blitt fast inventar på både konserter og lokalradiostasjoner.

I 2018 framførte Erik Lukashaugen og hans faste band Arbeidslaget bestillingsverket «Vi eier skogene» under det årlige arrangementet Junikveld ved Hans Børlis barndomshjem i Eidskog i anledning Børlis 100-årsmarkering. Albumet med samme navn som ble sluppet samtidig fikk svært gode anmeldelser og Aftenposten skrev at “Børli og Lukashaugen er et vinnerteam”. Albumet ble nominert til Spellemannsprisen i viseklassen samme år.

Høsten 2021 kom albumet «Det vi rakk», en mer melankolsk utgivelse med Lukashaugens egne tekster. Utgivelsen inneholdt blant annet singlene «Hugget i stein» og «Elverum i blått» som begge mottok strålende kritikker.

I juni 2023 kom singelen «Junikveld», en tonesetting av Hans Børlis mest kjente dikt. Visa var opprinnelig ment å være med på albumet «Vi eier skogene», men passet ikke helt inn og ble istedet sluppet nøyaktig 5 år senere.

Siden 2019 har Erik Lukashaugen gjort mest solo- og duo-opptredener sammen med multiinstrumentalist Tarjei Nysted (fiolin, nøkkelharpe, mandolin m.m.). Erik Lukashaugen opptrer på veldig mange ulike arenaer, alt fra store kulturhus og friluftsarrangementer til bittesmå kafeer, sykehjem, bisettelser, bursdager og eventer.