Spise og overnattningssteder

mellanbråten
Kafé och Galleri Mellanbråten
Sverige

Lekvattnet, Torsby .

I Lekvattnet finner vi Kafé och Galleri Mellanbråten, i denna dalgång med sina berg i väster mot Norge är en trakt som älskas av sina innevånare, och av alla de som en gång besökt denna vackra del av Finnskogen. Välkommen du som aldrig varit här, jag är säker på att du åker iväg ifrån Lekvattnet, med en längtan tillbaka.

Bilde - finnskogen ostaffar
Finnskogens Ostaffär
Sverige

Lekvattnet 53, 685 91 Torsby .

En av dem matprodukter som får utmärkelsen “Sverige bästa landskapsmat” är Rökt getost från Finnskogens Ost. En god och genuin värmländsk saga med de djupa skogarnas rökta prägel.

Bilde - Finnskogtoppen
Finnskogtoppen velværehotell
Norge

Finnskogtoppen , Grue, Finnskog .

To timer fra Oslo finner du Finnskogtoppen. Et sted som gir deg mer energi, økt fysisk og psykisk velvære, god og sunn mat, spennende kurs og mange behandlingstilbud. Hos oss står helse og velvære i sentrum. Vi ønsker å inspirere deg til et sunt og godt liv – også når du kommet hjem. Vår filosofi er kombinasjonen av trening, mental ro, sunn og ren mat som vil gi deg mer energi til livet

Bilde - Nedre Juvberget Gård
Nedre Juvberget Gård
Norge

Åsnes Kommune

Nedre Juvberget gård ligger nordøst i Åsnes kommune, nesten inntil svenskegrensa. Går en Finnskogleden sørover fra Haldammen eller nordover fra Honkaniemi, kommer en fram til gården, som er et godt utgangspunkt for to lette toppturer – Juvbergshetta og Svenskehetta på henholdsvis 611 og 602 m.o.h.

Turen kan også legges om Järpliden. Det går også bilvei helt fram via grenda Posåsen. Drengestua på gården disponeres av DNT Finnskogen og omegn.

Skjermbilde 2020-10-13 kl. 16.37.29 (1)
Finnskogstua
Norge

Lundersæter

Finnskogstua ligger på en halvøy i innsjøen Skasen med en lang barnevennlig sandstrand i nærheten. Stier og sykkelveier i grønne omgivelser, se ut.no. Her er det mulighet for å oppdage de koselige øyene, fiske og få ekte naturopplevelser. Besøk gamle finnetorp, og du vil forstå hvorfor finnene slo seg ned akkurat her i grensetraktene med flotte innsjøer og stille tjern.