Partnere

Om vårt partnerprogram

Hensikten med Finnskogen Natur & kulturpark er å øke Finnskogens attraktivitet for besøk, bosetting og næringsliv gjennom et grenseløst og langsiktig  samarbeid for og gjennom å ta vare på og videreutvikle levende bygder, skogfinsk kulturarv og et bærekraftig næringsliv.

Finnskogen Natur & kulturpark har en rekke partnere som ser muligheter i et tett samarbeid for å utvikle disse områdene. Finnskogen Natur & kulturpark har etablert et Partnerforum, med en møteplass for partnere og en intern kommunikasjonsplattform. Partnerne får mulighet til å delta på ulike aktiviteter og prosjekter, og vil bli presentert og markedsført gjennom Finnskogen Natur & kulturparks nettside, i sosiale medier, Finnskogmagasinet m.m. Partnerne kan benytte Finnskogen Natur & kulturpark sin design- og profilprogram, delta på ulike aktiviteter, kurs, studiereiser, konferanser, produkter m.m. Videre får man tilgang til Finnskogen Natur & kulturparks nettverk i Norge og internasjonalt.

Elverum
Bilde - Finnskogen Adventures
Finnskogen Adventures
Hernesveien 608, 2410 Hernes

Finnskogen Adventures tilbyr naturopplevelser og friluftsaktiviteter i Finnskogen og området rundt, for enkeltpersoner eller grupper. Småbruket i skogen på Hernes passer fint som base for aktivitetene våre, men ønsker du å ha aktiviteter andre steder er det også mulig.

Kanotur (1)
Daltveit Reiselivsutvikling
Elverum

Daltveit Reiselivsutvikling er etablert av Trond Asle Daltveit, som har har utdanning innen reiseliv og næringsutvikling, og har jobbet i reiselivsnæringen i over 20 år. Han tilbyr nå rådgivingstjenester og prosjektledelse innen opplevelsesbasert reiselivsutvikling, og er blant annet involvert i prosjekter knyttet til Kynna-vassdraget og Finnskogleden.

skogmus
Norsk Skogmuseum
Elverum

Norsk Skogmuseum er et museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Museet har utsikt mot Glomma, og ligger i Elverum. Museet har et tilbud for hele familien, og vi er et av de største museene i Norge med over 100 000 besøkende årlig. Hvert år arrangeres De nordiske jakt- og fiskedager i august. Dette er en viktig møteplass for skog- og friluftsinteresserte.

Grue
Hus_elv 2
Norsk Skogfinsk Museum
Svullrya, Grue

Norsk Skogfinsk Museum samler dokumentasjon om skogfinner, deres kultur, språk og levemåte samt migrasjon og integrasjon. Norsk Skogfinsk Museum arbeider aktivt for å sikre, bevare og formidle skogfinske kulturminner, både i egen regi og som pådriver og hjelper for private, organisasjoner og det offentlige.

Bilde -Finnskogen Kro Motell og Eiendom
Finnskogen Kro og Motell
Svullrya, Grue

Finnskogen Kro og Motell – et paradis på jorden for deg som vil vekk fra stress og mas. På Finnskogen finner du lokalsamfunn med sterke røtter til den finske innvandringen.
Samlingssted på Svullrya. Kro, Motell, Camping, brukt og antikk butikk, landhandel bensinstasjon,verksted m.m.

Bilde - NaKuHel Partner
Finnskogen NaturKulturHelse Gård
Svullrya, Grue

Finnskogen Natur Kultur Helse Gård tilbyr rekreasjon. Vår visjon: “Med kjærlighet til jorda, skogen og kulturen vil vi sammen finne erkjennelse og kraft. Vi ønsker å være et tilbud for mennesker som søker et sted de kan finne styrke. På Finnskogen Natur Kultur Helse Gård kan du bo i kortere eller lengre tid.

Bilde - Joker Grue
Joker Grue Finnskog
Svullrya, Grue

Velkommen til Joker Grue Finnskog – lokalbefolkningens egen butikk. Byggevarer fra Gausdal Landhandleri, Norsk Tipping, Rikstoto, vareutkjøring, PostNord pakkeutlevering/innlevering, salg av AGA gass. Salg av kortreist lokalmat som Finnskoghonning, Linnea Finnskogen,. Partner i Finnskogen Natur og Kulturpark

finnskogdagene
Republikken Finnskogen
Svullrya, Grue

Finnskogdagene ble arrangert for første gang i 1970, og arrangeres i juli hvert år på Svullrya. Da blir Republikken Finnskogen proklamert og løsrevet fra kongeriket Norge. Finnskogens uavhengighet markeres disse dagene med distriktets særegne skogfinske kulturtradisjoner.

livetskrydder (2)
Livets krydder
Reiargutua 2, 2260 Kirkenær

Livets krydder er en spennende butikk som gir gode opplevelser og krydrer tilværelsen. Livets krydder ligger som en oase nord i Kirkenær sentrum i Grue kommune, en spennende bazar ved porten til den «eksotiske» Finnskogen. Om sommeren kan en nyte en kopp kaffe og en is i den vakre blomster- og eplehagen, og i tillegg arrangerer Brit ulike eventer.

Skjermbilde 2020-10-15 kl. 17.18.11
DNT Finnskogen og omegn
Grue Næringshage, Bruvegen, Kirkenær

DNT Finnskogen og Omegn   har som formål å spre viten om finnekulturen og annen kulturhistorie lokalt og sentralt gjennom å rydde og merke stier og arrangere turer langs disse, samt drive informasjonsarbeide. Foreningen har 13 egne koier/hytter, merker om lag 1200 kilometer med stier, og arrangererfellesturer og aktiviteter. Arbeidsområdet for foreningen er kommunene Eidskog, Kongsvinger, Grue, Åsnes, Våler og Elverum.

finnskogtoppen
Finnskogtoppen Spa og Velværehotell

To timer fra Oslo og inntil den svenske grensen, i dypeste Finnskogen, finner du Finnskogtoppen SPA & Velværehotell. Hotellet, som med sin varme og koselige preg, har lagt alt til rette for å gjøre deg vel. I omgivelser som gir deg ro til å ta vare på deg selv. Opplev Finnskogens mystikk og historie under våre guidede turer, bli med på yoga eller bare kjenn velvære i vårt SPA. Det er ikke uten grunn vi kaller oss et velværehotell… Det eneste i sitt slag.

Karlstad
Bilde - Torsby finnskogscentrum
Värmlands Museum
Sandgrundsudden, Karlstad

Besökscentrum och mötesplats i Lekvattnet med det skogsfinska kulturarvet i fokus. Genom oss möter du ett stycke unik nordisk historia, och människoöden av ett alldeles särskilt slag.

Kongsvinger
Skjermbilde 2020-10-13 kl. 16.37.29
Finnskogstua
Røgdenvegen 2293 2218 Lunderseter

Finnskogstua ligger på en halvøy i innsjøen Skasen med en lang barnevennlig sandstrand i nærheten. Stier og sykkelveier i grønne omgivelser, se ut.no. Her er det mulighet for å oppdage de koselige øyene, fiske og få ekte naturopplevelser. Besøk gamle finnetorp, og du vil forstå hvorfor finnene slo seg ned akkurat her i grensetraktene med flotte innsjøer og stille tjern.

kbh-finnskogen
Kongsvinger Budget Hotel
Osloveien 103, 2212 Kongsvinger

Kongsvinger Budget Hotel har et moderne hotellkonsept. Gjestene bestiller online, på telefon eller mail, betaler på forhånd, og mottar en melding med romnummer og nøkkelkode for automatisk innsjekk på ankomstdagen. Hyggelige rom, komfortable senger, kjøleskap og TV på alle rom, gratis kaffe/te i vår lounge i første etasje.

øierengrendeforening
Øieren grendeforening
Øiermoen

Arbeider for grendas beste (Øiermoen i Kongsvinger kommune) Arrangerer trivselsskapende tiltak, aktiviserer, utvikler og stimulerer kulturlivet i grenda. Eier lokalet Finnheim og leier badeplassen Langnabben, som vi vedlikeholder.

outdoor
Outdoor Finnskogen
Steinreisberget, Lunderseter

Natur- og kulturopplevelser på Finnskogen! SUP – kano – friluftslivskurs – guidede opplevelser – arrangementer. Steinreisberget er et gammel småbruk på Lunderseter i Finnskogen, med idyllisk beliggenhet på en høyde ved sjøen Steinreien. Bruket er et strålende utgangspunkt for et bredt spekter av friluftsaktiviteter, og er Outdoor Finnskogens hovedbase.

Skjermbilde 2022-03-21 kl. 08.11.05
God Respons DA
Granli, Kongsvinger

God Respons DA gir blant annet ut magasinet Ferie i Grenseland, Høst i Grenseland og Jul i Grenseland. Finnskogen Natur & kulturpark samarbeider med  med God Respons om distribusjon av Finnskogenmagasinet, samt at Ferie i Grenseland får tilgang til redaksjonelle artikler Finnskogmagasinet.

Visit Kongsvingerregionen
Markensveien 1b, 2212 Kongsvinger

Visit Kongsvingerregionen har hovedansvaret for å realisere regionens destinasjonsstrategi i tett samarbeid med regionens kommuner og næringsliv. Strategien er førende for reiselivssatsingen i hele regionen.De viktigste oppgavene våre er å drive markedsføring som skaper reiselyst hos alle, synliggjøre samarbeidet med reiselivsaktørene og øke reiseaktiviteten til regionen.

bergskyss
Berg Skysstasjon

Berg Skysstasjon har mer enn 100 års erfaring  og ønsker å være din lokale turoperatør og reisearrangør.
Vi er stasjonert i Kongsvinger, men nabokommunene i Glåmdalsdistriktet faller også naturlig inn i vårt satsningsområde.

Produktene vi leverer er alt fra rene transportoppdrag til komplette turopplegg.
For bedrifter, skoleklasser, lag/foreninger og vennegjenger kan vi tilby skreddersydde opplegg
for eksempel til årsmøter, til studie- og messeturer og til ferie og fornøyelse.

sivhenningstad
Midtskog Gård

Siv Henningstad tilbyr seminar og kurs innen kosthold, helse og livsstil.
Hun studerer ernæring samt er forfatter bak bøkene; Takkebakst – inspirasjon til bakeglede på takke og Demens – Den nye folkesykdommen.

Torsby
Bilde - Lekvattnets Hembygdsförening
Lekvattnets Hembygdsförening
Lekvattnet, 685 91 Torsby

Lekvattnets Hembygdsförening bildades år 1922. Syftet var att ta tillvara intressanta byggnader och föremål från bygden, och bevara dessa för framtiden.

Bilde - Lekvattnets Hemgårdsförening
Lekvattnets Hemgårdsförening
Lekvattnet 44, 685 91 Torsby

Lekvattnets Hemgårdsförening är en ideell förening som bildades i april 1992. Uppgiften är att tillhandahålla lokaler och utrymmen till gagn för bygden såsom samlingslokal, bad och tvättstuga samt lokaler till uthyrning för diverse aktiviteter.

Bilde - Mattila
Mattila Fritid AB
Mattila, 685 97 Östmark

Finngården Mattila norr om Östmark i Värmland är troligen Nordvärmlands äldsta turistanläggning. Boende och Restaurang, friluftsaktiviteter, populärt skidanläggning med fina spår.

Bilde - Studiecirkel Studiefrämjandet
Studiefrämjandet
Hantverkaregatan 1, 685 30 Torsby

​Vi är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Getter på Finnskogen (1)
Finnskogens Ostaffär
Lekvattnet 53, Torsby

2002 hittade vi vårt hem, Håkastorp, en gammal gård i Lekvattnet med anor från 1700-talet.  Magkänslan viskade att vi skulle återuppliva småbruket igen. 2005 fick vi möjligheten att köpa den gamla affären i Lekvattnet och vi byggde om lokalen till gårdsmejeri och butik, “Finnskogens Ostaffär”, en lanthandel med ostdelikatesser.

skogsängan
Skogsängan gård
Lekvattnet 8, 685 91 Torsby

På Nooler Ängaan som det heter på värmländsk dialekt, här bor vi; Anette, Janne och våra söner. Vi har uppfödning och bevarande av utrotningshotade lantraser. Vi tar tillvara på det som gården producerar, vi har stugutyrning och en gårdsbutik.

rikkenberget
Rikkenberget Hembygdsförening
Bjurberget, 68061 Bograngen

Rikkenbergets Hembygdsförening äger och förvaltar Finngården Kallstan Rikkenberget. Hembygdsföreningen bildades 1958. Finngården Kallstan Rikkenberget, består av rökstugan, som byggdes 1852 på den plats där den är belägen än idag, samt 6 st andra byggnader som är belägna på gården Kallstan i byn Rikenberget i Torsby kommun.

mellanbråten
Galleri Mellanbråten
Lekvattnet 26, Torsby

Ta en paus på vår terrass med en kopp kaffe, latte macchiato, espresso, varm choklad eller milkshake till hembakad kaka el. våffla och njut av utsikten över sjön!
Galleriet är fullt av fina handtillverkade alster. Barnen kan leka på lekplatsen, äta Pinocchio-glass el iaktta höns och PÅFÅGLAR. Titta på Detlefs handgjorda kanoter eller ta en promenad i den natursköna Finnskogen.Vi ser fram emot ert besök!

Skjermbilde 2022-03-21 kl. 07.56.15
Mattila Natur & kulturförening
Mattila, Torsby

Föreningen vill aktivt bidra till att göra Mattila till ett exempel och en föregångare för en hållbar, levande Finnskog och ett hållbart samhälle, genom att bygga broar mellan det förgångna, nutiden och framtiden. Verksamheten bygger på ett humanistiskt, dialogiskt och demokratiskt synsätt, vi är öppna för alla oavsett bakgrund. Intresset för natur-och kulturarvet är drivkraften i engagemanget för Mattila och Finnskogen.

Trysil
Bilde - Galåsen Grendehus
Galåsen Grendelag
Galåsvegen 870, 2422 Nybergsund

Utleie av lokalet i Galåsen. Arrangerer sosiale aktiviteter for folk i grenda og folk ellers i Søre.

landsjøåsen
Landsjøåsen Vel
Landsjøåsen, 2422 Nybergsund

Landsjøåsen Vel er en aktiv forening. Vi er mest kjent for vårt store loppemarked i juli. Men vi arrangerer mye annet også, ikke minst vår populære kulturkafe med stor spennvidde, vintermarked, julemarked, juletrefest etc.

Vi leier også ut det trivelige lokalet vårt med stort, moderne kjøkken, scene og sal, kaferom, garderober m.m.  til selskaper, andre sammenkomster og til grupper som vil overnatte.

trysilgrendelag
Søre Trysil Grendeutvalg
Elvdalsvegen 1861, 2427 Plassen

Søre Trysil Grendeutvalg er en paraplyorganisasjon for lag, foreninger og prosjekt i Søre Trysil og fungerer som pådriver og støttespiller innen ulike aktivitetsområder.

søretrysilhistorielag
Søre Trysil Historielag
Skjærbergsvegen 814, 2427 Plassen

Søre Trysil Historielag har som formål å samle kunnskap om Søre Trysils historie og vekke interesse for sørtryslingenes kultur, liv og virke gjennom tidene

Bilde - Oddheim Lutnes
Ungdomslaget Samhold
Synnaåvegen 68, 2427 Plassen
Åsnes
rolf magnus
Explore Finnskogen
Lauta 275, 2270 Flisa

Explore Finnskogen har flere dyktige guider med inngående kunnskap om fisk og fisking på Finnskogen. De tilbyr tilrettelagte turer hele året med guider med svært bred fiske- og lokalkunnskap.

Bilde - Gjesåsen Klatrepark
Gjesåsen Klatrepark
Østre Gjesåsveg 290, Åsnes

Gjesåsen klatrepark ligger idyllisk til ved siden av Gjesåsen kirke. Vi har Gjesåsberget i ryggen, og en fantastisk utsikt utover Gjesåssjøen og frodige jorder. Her kan vi tilby luftige opplevelser for både barn og voksne. Rett ved siden av parken har vi dyr på beitet, og barna kan leke seg med tråtraktorer og stylter i parken.

Bilde - Hof/Åsnes grenderåd
Hof/Åsnes Grenderåd
Vermundsbergvegen 232, 2283 Åsnes

Hof/Åsnes er et grenderåd under Landsbyen Flisa i Åsnes kommune.
​Vi arbeider aktivt for at det skal være bra å bo her, og vi prøver å bidra til næringsutvikling.

Lokalradioene i Innlandet
Flisa

Lokalradioene i Innlandet driver lokalradioer på FM, DAB og internett til store deler av Innlandet. De driver blant annet TrysilRadioen, ElverumsRadioen, SolørRadioen og Radio Kongsvinger. Alle har god dekning på norsk side av Finnskogen.

Nord-Odal
ebbas
Ebbas Matgleder
Nord-Odal
Ebbas Matgleder setter fokus på den viktige matkulturen vår, de gode smakene og de lokale råvarene. Stort utvalg av bakevarer, gjerne på bestilling. Selvproduserte fristelser i glass og i pose.Kreativ cateringmeny. Kaffe, te, sjokolade med krem av beste kvalitet.
Våler

Roger Nabben - Mytiske Finnskogen

Våler

MytiskeFinnskogen er en side som driftes av meg Roger Soikkiainen Nabben. Jeg er en stolt skogfinne og ferdes mye på Finnskogen. Da jeg tidligere jobbet som fotograf, så blir det tatt mye bilder fortsatt. Disse bildene er det mulig å kjøpe print av på forskjellige materialer. Etter å ha godt hele Finnskogleden for noen år siden, fant jeg tilbake til mine røtter etter mine forfedre og egen barndom. Jeg selger diverse produkter med skogfinske symboler og tilbyr også “Finnskogkofta”.