Skogsängan Gård

På Nooler Ängaan som det heter på värmländsk dialekt, här bor vi; Anette, Janne och våra söner. Vi har uppfödning och bevarande av utrotningshotade lantraser. Vi tar tillvara på det som gården producerar, vi har stugutyrning och en gårdsbutik.

Du vaknar till tuppen som gal och ser lammen som springer ikapp sin mor när de kommit efter i sin iver att upptäcka livet. Här kommer man djur och natur nära. Kanske kommer ankorna eller några av våra katter förbi trappen för att hälsa.

Kanske går du ner och tar ett morgondopp i Lekvattensjön ca 150m från stugorna. Efter det uppfriskande doppet så är det dags för frukost. Du har förberett frukostkorgen och avnjuter den vid sjön. Frukostkorg med råvaror, de flesta från gårdens produktion kan du beställa från oss. Du får den levererad kvällen innan och du tillagar den själv när du vill.

Efter en skön morgon är det dags att utforska Finnskogen och dess natur. Passa på att ta bilder, det finns många fina motiv. Varför inte ta stigen bakom stugorna som leder brant uppför berget, upp till stora stenen med en vidunderlig utsikt över Lekvattnet. Du vandrar förbi saltstenen där de vilda djuren ibland kan ses. Sen kommer du till Sniptjärnen där bergväggen går rakt ner i tjärnen. I Sniptjärnen kan man också fiska. Eller du kanske vill ta en tur på sjön i båt eller kanot? Det finns att boka hos oss. Du kanske bara vill slappna av och sola och bada. Det  finns 2 badplatser med sandstrand ca 150-200 m från stugorna.

Vandra hela eller delar av 7-torpsleden. Besöka Kvarntorp där delar av vår djurbesättning vistas och betar på sommaren.

Innan middag på kvällen, kanske du besökt vår gårdsbutik och funnit några av gårdens produkter som passar på middagsbordet. Flera av våra produkter är godkända Finnskogprodukter.

Det här är en del av livet på Finnskogen där vi och våra djur trivs och vill att fler ska få möjlighet att uppleva.

Kontaktinformasjon

Lekvattnet 8, 685 91 Torsby

Anette Back Olsson 070-511 87 13
Mail: anette@skogsangan.se

Janne Olsson 070-511 87 14,
Mail: janne@skogsangan.se

Skogsängan Gård

Du vaknar till tuppen som gal och ser lammen som springer ikapp sin mor när de kommit efter i sin iver att upptäcka livet. Här kommer man djur och natur nära. Kanske kommer ankorna eller några av våra katter förbi trappen för att hälsa. Kanske går du ner och tar ett morgondopp i Lekvattensjön ca 150m från stugorna. Efter det uppfriskande doppet så är det dags för frukost. Du har förberett frukostkorgen och avnjuter den vid sjön. Frukostkorg med råvaror, de flesta från gårdens produktion kan du beställa från oss. Du får den levererad kvällen innan och du tillagar den själv när du vill. Efter en skön morgon är det dags att utforska Finnskogen och dess natur. Passa på att ta bilder, det finns många fina motiv. Varför inte ta stigen bakom stugorna som leder brant uppför berget, upp till stora stenen med en vidunderlig utsikt över Lekvattnet. Du vandrar förbi saltstenen där de vilda djuren ibland kan ses. Sen kommer du till Sniptjärnen där bergväggen går rakt ner i tjärnen. I Sniptjärnen kan man också fiska. Eller du kanske vill ta en tur på sjön i båt eller kanot? Det finns att boka hos oss. Du kanske bara vill slappna av och sola och bada. Det  finns 2 badplatser med sandstrand ca 150-200 m från stugorna. Vandra hela eller delar av 7-torpsleden. Besöka Kvarntorp där delar av vår djurbesättning vistas och betar på sommaren. Innan middag på kvällen, kanske du besökt vår gårdsbutik och funnit några av gårdens produkter som passar på middagsbordet. Flera av våra produkter är godkända Finnskogprodukter. Det här är en del av livet på Finnskogen där vi och våra djur trivs och vill att fler ska få möjlighet att uppleva.