Norra Finnskoga Hembygdsförening

Norra Finnskoga Hembygdsförening har sitt fäste i Halvarstugan i Båstad strax söder om Höljes. Halvarstugan i Båtstad blev 1970 förklarad som byggnadsminne och Norra Finnskoga Hembygdsförening bildades formellt 1974.

Exempel på föreningens verksamhet är valborgsfirande, midsommarfirande och forsens dag vid Strängsforsen. Höjdpunkten på sommaren är hembygdsdagen då Finnskoga Gilles stipendium delas ut och Årets Finnskoging koras. Sedan många år har de också ett nära samarbete med rally-crossevenemanget i Höljes.

Kontaktinformasjon

Besöksadress: Båtstad 680 65 Höljes.

Kontaktperson: Joe Bengtsson ordförande:

joe.bengtsson@gmail.com

mobil +46 (0)70-312 93 78

Norra Finnskoga Hembygdsförening

Norra Finnskoga Hembygdsförening har sitt fäste i Halvarstugan i Båstad strax söder om Höljes. Halvarstugan i Båtstad blev 1970 förklarad som byggnadsminne och Norra Finnskoga Hembygdsförening bildades formellt 1974. Exempel på föreningens verksamhet är valborgsfirande, midsommarfirande och forsens dag vid Strängsforsen. Höjdpunkten på sommaren är hembygdsdagen då Finnskoga Gilles stipendium delas ut och Årets Finnskoging koras. Sedan många år har de också ett nära samarbete med rally-crossevenemanget i Höljes.