Mattila Fritid AB

Partner

Mattila Fritid AB

Adresse

Mattila, 685 97 Östmark

E-post

info@mattila.se

Facebook

Vår Facebook

Nettside

Vår nettside

Telefon

+46 056 025 060

Mattila, strax öster om norska gränsen vid Röjdåfors i Torsby kommun, är ursprungligen en finngård med rötter i 1640-talet.

​​Den nuvarande rökstugan byggdes på 1800-talet och har en fungerande rökugn. Ibland arrangeras rökstugekvällar och då kan man få en inblick i hur livet för skogsfinnarna kunde te sig. Har man tur, får man höra en och annan god berättelse också.

Mattila är annars en fritidsanläggning med många aktiviteter. Här finns över 200 bäddar, stugor, restaurang och konferensmöjligheter. Restaurangen har plats för ett 70-tal gäster och har fullständiga rättigheter.

​Mattila erbjuder kurser, skidskola, vandringar, orientering, cykling och mycket mer. Inom orådet finns också eldpallkoja, vindskydd, kåta, och en skidstadion. Närheten till Finnskogtoppen Velværehotell ger möjlighet till spabehandlingar, simhall och annat.

Mattila är känt för sin goda tillgång på natursnö samt för de välpreparerade skidspåren. Spår finns som går över gränsen till Norge och Mattila samarbetar med DNT Finnskogen og omegn. Mattila har spår för såväl barnfamiljer som motionärer och proffs. Första veckan i februari genomförs Mattila Ski Marathon, ett lopp som är seedande till Vasaloppet.

​​I september kan man cykla Mattila Bike Marathon, 2018 blir det femte gången som cykelloppet arrangeras. I augusti 2018 blir det även premiär för ett terränglopp i löpning.

Bilde - Mattila
Bilde - Stuga i Mattila Vinter