deltakere

Festivaldeltaker, for programmet

Minimäki

Minimäki består av Maja Strand og hennes team. De har kjøpt den tidligere butikken på Øiermoen, som ligger langs E16 på Brandval Finnskog i Kongsvinger kommune. Der utvikler de et knutepunkt for reiseliv, med fokus på lokalmat, kultur og gode opplevelser.

Minimäki er sentral i utviklingen av Silppufestivalen med ulike aktiviteter som kunstutstilling, bokbad, aktiviteter for barn, lokalmatmarked og silppu-pub, i tillegg til servering av blant annet silppu og andre lokale produkter fra Finnskogen.

Minimäki Read More »

Finnskogstua

Finnskogstua ligger på en halvøy vakkert til ved innsjøen Skasen. Her kan du oppleve Finnskogens mystikk, kultur og skogens ro – om man skal et møte, kurs eller en unik opplevelse på Finnskogen.

Finnskogstua Read More »

Leasolaris

Rosita Andersson er utdannet aromaterapeut og driver Leasolaris Aromaterapi og naturprodukter. Leasolaris utvikler produkter med giftfrie ingredienser fra sin gård, og med mye kjærlighet og glede fra naturen.

Leasolaris Read More »

Merete Furuberg

Merete Furuberg fra Grue Finnskog er av finneslekt og bor på slektsgården Furuberget (Honkamäki). Den ble ryddet av skogfinner. Merete er stolt av finneblodet sitt, og deler gladelig av sin kunnskap om skogfinnenes innvandring til Finnskogen.

Merete Furuberg Read More »

Dag Kjensjord

Dag Torfinn Kjensjord (f. 1947) vokste opp på Roverud i Kongsvinger. Han er utdannet bedriftsøkonom fra BI i Oslo, Siviløkonom fra universitet i Uppsala og har tilleggsutdannelse fra AFF Solstrandprogrammet, Insead i Frankrike og IMD i Sveits.

Dag Kjensjord Read More »

Lars Ovlien

Lars Ovlien jobber til daglig med markedsføring, kultur og historieformidling i Kongsvinger-regionen. Han har gjennom et utall bøker og artikler skrevet mye om historien til regionen og har som foredragsholder, manusforfatter, skuespiller og musiker formidlet mye av det samme.

Lars Ovlien Read More »

Erik Lukashaugen

Erik Lukashaugen (f. 1974) er en profesjonell artist, sanger, gitarist, komponist og tekstforfatter. Elverumsingen er en av Norges mest travle artister med nesten 100 konserter årlig. Sin nåværende musikalske form fant han i møtet med Hans Børlis lyrikk.

Erik Lukashaugen Read More »

Søndre Finnskogen Spellemannlag

Søndre Finnskogen Spellmannslag ble startet opp i 2018 med et åpent grunnkurs i toraderspill med åtte deltakere. Siden den gang har laget vokst til godt over 20 medlemmer i alle aldre. Mange av disse er nybegynnere, men det er også flere medlemmer som er garvede musikere med flere norgesmestertitler i gammaldansmusikk på CV ‘n.

Medlemmene kommer fra både Eidskog, Kongsvinger, Nord- og Sør-Odal, Nes og Eda kommuner.

Søndre Finnskogen Spellemannlag Read More »

Torunn Bjørklund

Torunn Bjørklund har utdannelse som frisør med egen salong. Etter 15 år omskolerte hun seg i grafisk design, og har jobbet 20 år i reklamebransjen. Hun maler i dag med de fleste teknikker, spesielt akryl, pastell, akvarell, kull og blyant.

Torunn Bjørklund Read More »

Halima Lea

Halima Lea er utdannet ved  Statens Håndverks- og kunstindustriskole (SHKS)  grafisk avdeling og også utdannet kunstpedagog. Hun har jobbet på forlag og byrå og i grafisk avdeling i NRK Fjernsynet.

Halima Lea Read More »

Wenche Tangen

Vokst opp med alenefar på Tangen ved Møkeren, som lagde røykstue med Petterøes nr 3.
Barndommen min besto av tømmerhogst, birøkting, båt og fiske i alle former, salg av selvfisket saltvannsfisk, honning, bær, ved.
Et veldig upompøst liv.
Lærte mye om å leve med naturen, og høste av naturen.
Jeg har også fått møte mennesker fra mange verdenshjørner, og har sett hvor hardnakket nordmenn fortsatt praktiserer fornorsking som ble utført mot bl.a. skogfinner.
Liker gjenbruk av solide naturmaterialer.
Er fornorsket helt ned til nævagraut.
Med kunsten min ønsker jeg nøkternt å videreformidle det å elske de nære ting, og søke historier i levd liv.