deltakere

Festivaldeltaker, for programmet

Jan Bjerkeli

Jan Bjerkeli bor ved Hønefoss og har halvparten av sitt opphav fra Øyermoen. Hans mor var herfra, nærmere bestemt Vestli, et lite bruk omlag 3 km. innover skogen nord for dagens Minimäki.

Minimäki

Minimäki består av Maja Strand og hennes team. De har kjøpt den tidligere butikken på Øiermoen, som ligger langs E16 på Brandval Finnskog i Kongsvinger kommune. Der utvikler de et knutepunkt for reiseliv, med fokus på lokalmat, kultur og gode opplevelser.

Minimäki er sentral i utviklingen av Silppufestivalen med ulike aktiviteter som kunstutstilling, bokbad, aktiviteter for barn, lokalmatmarked og silppu-pub, i tillegg til servering av blant annet silppu og andre lokale produkter fra Finnskogen.

Øieren grendeforening

Øieren grendeforening arbeider for grendas beste på Øiermoen. Under Silppufestivalen inviterer grendeforeningen til festivalfrokost på Finnheim.

Nedre Øieren Gård

Nedre Øieren Gård ligger høyt og fritt på 320 meter over havet, omkranset av et vakkert kulturlandskap med utsikt over Øiersjøen og med skogene rundt. Under Silppufestivalen er det brødbaking i røykbadstua på gården.

Finnskogen Natur & kulturpark

Finnskogen Natur & kulturpark er Finnskogens grenseoverskridende organisasjon som ble etablert i 2014, og eies av kommunene Torsby, Kongsvinger, Grue, Åsnes, Våler, Elverum og Trysil.

Finnskogen Natur, Kultur og helsegård

Gården er en gammel finnegård, og eies og drives av Merete Furuberg. Driften skjer i samspill med familien Uherek, som opprinnelig kommer fra Slovakia.

Bekkola

Bekkola er en økologisk gård på toppen av Løvhaugen med fokus på selvforsyning, læring og salg av gårdens overskudd lokalt.

Finnskogstua

Finnskogstua ligger på en halvøy vakkert til ved innsjøen Skasen. Her kan du oppleve Finnskogens mystikk, kultur og skogens ro – om man skal et møte, kurs eller en unik opplevelse på Finnskogen.

Grinnemo Hallon & Honung

Grinnemo Hallon & Honung drives av Ivar og Ulrika, som kjøpte en eiendom i Gräsmark i 2012. I 2014 startet de så smått med bier og bringebær, men bare som en hobby i starten.

Ebbas Matgleder

Ebbas matgleder setter fokus på den viktige matkulturen vår, de gode smakene og de lokale råvarene. Ebbas matgleder drives av Anne Aamodt, som holder til i Nord-Odal.

Leasolaris

Rosita Andersson er utdannet aromaterapeut og driver Leasolaris Aromaterapi og naturprodukter. Leasolaris utvikler produkter med giftfrie ingredienser fra sin gård, og med mye kjærlighet og glede fra naturen.

Tove Braskerud og Sol Olastuen

Tove Braskerud og Sol Olastuen er fra Finnskogen, og to engasjerte dugnadspersoner, som deltar på mange aktiviteter og arrangementer både på Finnskogen og andre steder. De kommer også til Silppufestivalen, der de skal lage sine beryktede æsstomp.

Søndre Sæterbakken Gård

Martine Hotvedt Broløkken er en småbruker, mathåndverker, kulturhåndverker og designer som holder til på Søndre Sæterbakken gård i Grue Finnskog.

Villbrygg

Villbrygg produserer botaniske og alkoholfrie drikker av blant annet ville vekster, urter og bær.

Siv Henningstad

Siv Henningstad tilbyr seminar og kurs innen kosthold, helse og livsstil, og hun driver også Valeluna matkultur.
Hun studerer ernæring samt er forfatter av 9 bøker som finnes på www.bokkilden.no.

Kirsten Winge

Kirsten Winge er utdannet biolog og en erfaren villmarkskokk. Hun har utgitt mange bøker, og har et nært forhold til naturen.

Merete Furuberg

Merete Furuberg fra Grue Finnskog er av finneslekt og bor på slektsgården Furuberget (Honkamäki). Den ble ryddet av skogfinner. Merete er stolt av finneblodet sitt, og deler gladelig av sin kunnskap om skogfinnenes innvandring til Finnskogen.

Merete Larsmon

Merete Larsmon er fra Austmarka, og er blant de kvinnene som dannet organisasjonen “Kvinner i Skogbruket”, der hun er årrekke har sittet i styret. Hun har også hatt mange andre styreverv.

Skogselskapet Hedmark

Skogselskapet i Hedmark ble stiftet i 1901 og er et av 17 fylkeslag. Formålet er å fremme forståelse for skogens mangesidige betydning, og arbeide for økt verdiskaping og en langsiktig, bærekraftig forvaltning av skogen.

Solør-Värmland Finnkulturförening

Solør-Värmland Finnkulturforening ble stiftet i 1958 på Finnetunet i Svullrya. Foreningens viktigste oppgaver er å synliggjøre den skogfinske kulturen og fremme samarbeidet mellom de nordiske finnebygdene.

Victoria Dalsberget

Victoria Dalsberget er en forfatter som har vokst opp på Roverud i Kongsvinger, og har gitt ut flere bestselgende diktsamlinger.

Dag Kjensjord

Dag Torfinn Kjensjord (f. 1947) vokste opp på Roverud i Kongsvinger. Han er utdannet bedriftsøkonom fra BI i Oslo, Siviløkonom fra universitet i Uppsala og har tilleggsutdannelse fra AFF Solstrandprogrammet, Insead i Frankrike og IMD i Sveits.

Oddvar Karvainen Øieren

Oddvar Karvainen Øieren (f.1949) er forfatter og dramatiker fra Finnskogen, bosatt i Elverum, og har en stor og allsidig litterær produksjon bak seg.

Lars Ovlien

Lars Ovlien jobber til daglig med markedsføring, kultur og historieformidling i Kongsvinger-regionen. Han har gjennom et utall bøker og artikler skrevet mye om historien til regionen og har som foredragsholder, manusforfatter, skuespiller og musiker formidlet mye av det samme.

Erik Lukashaugen

Erik Lukashaugen (f. 1974) er en profesjonell artist, sanger, gitarist, komponist og tekstforfatter. Elverumsingen er en av Norges mest travle artister med nesten 100 konserter årlig. Sin nåværende musikalske form fant han i møtet med Hans Børlis lyrikk.

Tommy Michaelsen

Tommy Michaelsen er en norsk musiker og sanger, som blant annet har spilt i dansebandet Picazzo og Vagabond.

Søndre Finnskogen Spellemannlag

Søndre Finnskogen Spellmannslag ble startet opp i 2018 med et åpent grunnkurs i toraderspill med åtte deltakere. Siden den gang har laget vokst til godt over 20 medlemmer i alle aldre. Mange av disse er nybegynnere, men det er også flere medlemmer som er garvede musikere med flere norgesmestertitler i gammaldansmusikk på CV ‘n.

Medlemmene kommer fra både Eidskog, Kongsvinger, Nord- og Sør-Odal, Nes og Eda kommuner.

Græsberget boyband

Tor Sætaberget og Børnar Smedtorp – også kalt Græsberget boyband spiller på silppu-pub på Minimäki fredag kveld på Silppufestivalen.

Partytrubadurene

Partytrubadurene består av Morten Sønsterudbråten og Per Willy Wang, og inntar Finnskogen under Silppufestivalen.

Torunn Bjørklund

Torunn Bjørklund har utdannelse som frisør med egen salong. Etter 15 år omskolerte hun seg i grafisk design, og har jobbet 20 år i reklamebransjen. Hun maler i dag med de fleste teknikker, spesielt akryl, pastell, akvarell, kull og blyant.

Eva Græsberg

Eva Græsberg er født og oppvokst i Græsberget, og bor i dag på Øiermoen. Til daglig jobber hun som autorisert fotterapeut, og har egen klinikk på Svullrya.

Roger Nabben

Roger Nabben har lang og bred erfaring fra fotoyrket. Han har vært innom de fleste sjangere, stilarter, teknikk (gammel og ny). Hans motto er: You think it, I make it!!

Halima Lea

Halima Lea er utdannet ved  Statens Håndverks- og kunstindustriskole (SHKS)  grafisk avdeling og også utdannet kunstpedagog. Hun har jobbet på forlag og byrå og i grafisk avdeling i NRK Fjernsynet.

Linda Løvtjernet

Linda Løvtjernet maler abstrakte malerier, og ønsker at folk skal tolke bildene selv før de leser temaene.

Bente Braaten

Bente Braaten har alltid vært interessert i form og farge. Hun har i en årrekke jobbet som grafisk designer.

Wenche Tangen

Wenche Tangen er en lokal kunstner som videreformidler de nære ting, og søker historier i levd liv.

Wenche Tangen

Vokst opp med alenefar på Tangen ved Møkeren, som lagde røykstue med Petterøes nr 3.
Barndommen min besto av tømmerhogst, birøkting, båt og fiske i alle former, salg av selvfisket saltvannsfisk, honning, bær, ved.
Et veldig upompøst liv.
Lærte mye om å leve med naturen, og høste av naturen.
Jeg har også fått møte mennesker fra mange verdenshjørner, og har sett hvor hardnakket nordmenn fortsatt praktiserer fornorsking som ble utført mot bl.a. skogfinner.
Liker gjenbruk av solide naturmaterialer.
Er fornorsket helt ned til nævagraut.
Med kunsten min ønsker jeg nøkternt å videreformidle det å elske de nære ting, og søke historier i levd liv.