En liten rundtur i Finnskogens randsone

Finnskogen byr på mange unike natur- og kulturopplevelser som er perfekt å kombinere med opplevelser når du er på vei til eller fra en spennende aktivitet og opplevelse på Finnskogen. Finnskogen Natur & kulturpark har en rekke partnere som holder til i randsonen av Finnskogen, og her er det en fin blanding av gode opplevelser og tilbud. Her finner du noen av våre partnere på turen i byportene Elverum, Kongsvinger og Torsby. Bli med!

Finnskogen Natur & kulturpark har en rekke partnere som holder til i randsonen av Finnskogen. Ved disse portene til Finnskogen finner du opplevelser og tilbud som er perfekt å kombinere med et besøk på Finnskogen. 

Norsk Skogmuseum byr på mange opplevelser-inklusive romantisk overnatting.

Kommer du fra nord, anbefaler vi en stopp på Norsk Skogmuseum på Elverum. Norsk Skogmuseum er et museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Det ligger vakkert til ned mot Glomma, og i nærhet til sentrum i Elverum. Her er det utstillinger og ulike opplevelser, og nå kan du til og med få med deg en romantisk museumsovernatting en eksklusiv koie på museumsområdet. Spisested Forstmann serverer god mat med utsikt mot Glomma.

Her får du mer informasjon om arrangementene på Norsk Skogmuseum og som skjer på museet framover.

Krydder og mye mer
Kjører du sørover mot Kirkenær anbefaler vi en stopp hos Livets Krydder på Kirkenær, som er en frodig “bazar” og opplevelsesbutikk rett nord for Kirkenær sentrum. Her kan du virkelig krydre livet med unike og spennende interiør-og gaveartikler, klær og tilbehør – i tillegg til krydder og mye annet spennende. Det arrangeres ulike aktiviteter, konserter og motevisninger i løpet av året. Du får mye spennende inspirasjon på deres Facebook-side, så følg med der. 

Livets Krydder på Kirkenær er en opplevelse i seg selv.

Stopp og sov godt til budsjettpriser i Kongsvinger
Før du vender snuten over grensen mot Sverige, finnes det flere gode opplevelser å få med seg av kultur og shopping i Kongsvinger. Da anbefaler vi en overnatting hos vår partner Kongsvinger Budget Hotel, et moderne smarthotell som byr på god overnatting til rimelig pris. Her booker og betaler du enkelt på nett, og får tilsendt en nøkkelkode og romsnummer på ankomstdagen for automatisk innsjekk. Enkelt og greit. 

På Kongsvinger Budget Hotel bor du godt og rimelig.

Og før du vender snuta over skogen mot Torsby er det flere gode opplevelser å få med seg i Kongsvinger. Her finner du en oversikt hos vår partner Visit Kongsvingerregionen.

På vei gjennom sørlige Finnskogen
På tur rett østover langs E16 fra Kongsvinger mot Torsby kjører du gjennom deler av sørlige Finnskogen, med Øiermoen og Lekvattnet som to sentrale stoppesteder. Det finnes overnattingsmuligheter på Nedre Øieren Gård på norsk side. Paal Øieren tilbyr også guiding hvis man forhåndsbestiller. 

Ved Lekvattnet kan du stoppe og kjøpe med deg oster fra Finnskogens Ostaffär, og på andre siden veien finner du Torsby Finnskogcentrum, et historisk museum som er sommeråpent. Det er også noen arrangementer her ellers i året, så følg med på deres Facebook-side og nettside. 

Vil du overnatte i en liten stuga på en gård, er Skogsängan GårdLekvattnet perfekt. Anette tilbyr også ulike produkter fra sin gårdsbutikk.

Røykbadstua på Nedre Øieren Gård
På Skogsängan Gård kan du overnatte i en rød stuga og handle i gårdsbutikken.

Torsby – stort tilbud og snart Höstglöd
Vel framme Finnskogen på svensk side ligger Torsby, som har et bredt utvalg av tilbud hele året.

Tar du turen til Torsby nå i høst bør du få med deg Höstglöd som går av stabelen 1.-9.oktober. Her blir det gløding i 9 dager til ende, så få med deg en eller flere gode opplevelser i og rundt Torsby i uke 40.

Vi vil spesielt tipse om vår partner Föreningen Ragnar Sundquists Vänner, som viser unike trekkspill Ragnar Sundquist Museums samlinger. På biblioteket kan du også få med deg en utstilling av de fem beste bildene som vant Kulturstipend for ungdom fra Finnskogen Natur & kulturpark tidligere i høst.

…og herlige, syndige søtsaker
Og du – sørg for at du får med deg noe søtt og godt hjem igjen også. Du finner blant annet den deiligehonningen fra Grinnemo Hallon och Honung, et ekte Finnskogprodukt, på Ica.

Og avslutter du turen i Sysslebäck før du svinger over grensen mot Norge igjen, får du smaken på noe du kanskje kommer til å angre litt på – nemlig den fantastiske sjokoladen fra Chocolaterie Naturpralinen.

Både Grinnemo Hallon och Honung og Naturpralinen har flere prisvinnende produkter, og du kan enkelt bestille deres produkter på nett. Så det er bare å skjemme seg bort med søtsaker, ost, chutney, sylt og honning levert hjem på døra, nyte og kjenne på gleden.

Finnskogen og opplevelser i randsonen er en bra kombinasjon, eller hur?

En liten rundtur i Finnskogens randsone

Finnskogen Natur & kulturpark har en rekke partnere som holder til i randsonen av Finnskogen. Ved disse portene til Finnskogen finner du opplevelser og tilbud som er perfekt å kombinere med et besøk på Finnskogen. 
Norsk Skogmuseum byr på mange opplevelser-inklusive romantisk overnatting.
Kommer du fra nord, anbefaler vi en stopp på Norsk Skogmuseum på Elverum. Norsk Skogmuseum er et museum med nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Det ligger vakkert til ned mot Glomma, og i nærhet til sentrum i Elverum. Her er det utstillinger og ulike opplevelser, og nå kan du til og med få med deg en romantisk museumsovernatting en eksklusiv koie på museumsområdet. Spisested Forstmann serverer god mat med utsikt mot Glomma. Her får du mer informasjon om arrangementene på Norsk Skogmuseum og som skjer på museet framover. Krydder og mye mer Kjører du sørover mot Kirkenær anbefaler vi en stopp hos Livets Krydder på Kirkenær, som er en frodig “bazar” og opplevelsesbutikk rett nord for Kirkenær sentrum. Her kan du virkelig krydre livet med unike og spennende interiør-og gaveartikler, klær og tilbehør – i tillegg til krydder og mye annet spennende. Det arrangeres ulike aktiviteter, konserter og motevisninger i løpet av året. Du får mye spennende inspirasjon på deres Facebook-side, så følg med der. 
Livets Krydder på Kirkenær er en opplevelse i seg selv.
Stopp og sov godt til budsjettpriser i Kongsvinger Før du vender snuten over grensen mot Sverige, finnes det flere gode opplevelser å få med seg av kultur og shopping i Kongsvinger. Da anbefaler vi en overnatting hos vår partner Kongsvinger Budget Hotel, et moderne smarthotell som byr på god overnatting til rimelig pris. Her booker og betaler du enkelt på nett, og får tilsendt en nøkkelkode og romsnummer på ankomstdagen for automatisk innsjekk. Enkelt og greit. 
På Kongsvinger Budget Hotel bor du godt og rimelig.
Og før du vender snuta over skogen mot Torsby er det flere gode opplevelser å få med seg i Kongsvinger. Her finner du en oversikt hos vår partner Visit Kongsvingerregionen. På vei gjennom sørlige Finnskogen På tur rett østover langs E16 fra Kongsvinger mot Torsby kjører du gjennom deler av sørlige Finnskogen, med Øiermoen og Lekvattnet som to sentrale stoppesteder. Det finnes overnattingsmuligheter på Nedre Øieren Gård på norsk side. Paal Øieren tilbyr også guiding hvis man forhåndsbestiller.  Ved Lekvattnet kan du stoppe og kjøpe med deg oster fra Finnskogens Ostaffär, og på andre siden veien finner du Torsby Finnskogcentrum, et historisk museum som er sommeråpent. Det er også noen arrangementer her ellers i året, så følg med på deres Facebook-side og nettside.  Vil du overnatte i en liten stuga på en gård, er Skogsängan GårdLekvattnet perfekt. Anette tilbyr også ulike produkter fra sin gårdsbutikk.
Røykbadstua på Nedre Øieren Gård
På Skogsängan Gård kan du overnatte i en rød stuga og handle i gårdsbutikken.
Torsby – stort tilbud og snart Höstglöd Vel framme Finnskogen på svensk side ligger Torsby, som har et bredt utvalg av tilbud hele året. Tar du turen til Torsby nå i høst bør du få med deg Höstglöd som går av stabelen 1.-9.oktober. Her blir det gløding i 9 dager til ende, så få med deg en eller flere gode opplevelser i og rundt Torsby i uke 40. Vi vil spesielt tipse om vår partner Föreningen Ragnar Sundquists Vänner, som viser unike trekkspill Ragnar Sundquist Museums samlinger. På biblioteket kan du også få med deg en utstilling av de fem beste bildene som vant Kulturstipend for ungdom fra Finnskogen Natur & kulturpark tidligere i høst. …og herlige, syndige søtsaker Og du – sørg for at du får med deg noe søtt og godt hjem igjen også. Du finner blant annet den deiligehonningen fra Grinnemo Hallon och Honung, et ekte Finnskogprodukt, på Ica. Og avslutter du turen i Sysslebäck før du svinger over grensen mot Norge igjen, får du smaken på noe du kanskje kommer til å angre litt på – nemlig den fantastiske sjokoladen fra Chocolaterie Naturpralinen. Både Grinnemo Hallon och Honung og Naturpralinen har flere prisvinnende produkter, og du kan enkelt bestille deres produkter på nett. Så det er bare å skjemme seg bort med søtsaker, ost, chutney, sylt og honning levert hjem på døra, nyte og kjenne på gleden. Finnskogen og opplevelser i randsonen er en bra kombinasjon, eller hur?