Tove Braskerud og Sol Olastuen

“Vi er to kjærringer som liker å ta en utfordring. Første oppdraget vi deltok på var Farmen. Innspillingen skjedde på Gruetunet. Etter dette har vi deltatt som statister på kjendisfarmen både i Grue, Tangen og Kragerø”, forteller Tove og Sol.

De to kreative og engasjerte damene har også deltatt på Svullrya under Finnskogdagene, Liv i stuene på Glomdalsmuseet, 1000 års jubileum og innbyggerdagen for Våler kommune i 2022.

De er begge aktive i Åsnes husflidslag der de er medarrangører for ung husflid.

“Under Silppufestivalen kan dere også møte oss, for da skal vi steike  ÆSSTOMP. Dette var det første brødet før bakerovnen kom. Den ble laget av brøddeig, stor som en asjett og ca 3 cm tykk. Æsstompen serveres med honning fra Finnskogen eller med smør og brunost”, forteller Sol.

Tove og Sol mener at tradisjoner, håndverk og kultur er limet i vårt samfunn. Derfor ser de på dette som et bra bidrag til lokalsamfunnet.

“Derfor treffer dere oss akkurat der dette skjer, og vi gleder oss til å være med på Silppufestivalen”, avslutter kjærringene.

Tove Braskerud og Sol Olastuen

“Vi er to kjærringer som liker å ta en utfordring. Første oppdraget vi deltok på var Farmen. Innspillingen skjedde på Gruetunet. Etter dette har vi deltatt som statister på kjendisfarmen både i Grue, Tangen og Kragerø”, forteller Tove og Sol. De to kreative og engasjerte damene har også deltatt på Svullrya under Finnskogdagene, Liv i stuene på Glomdalsmuseet, 1000 års jubileum og innbyggerdagen for Våler kommune i 2022. De er begge aktive i Åsnes husflidslag der de er medarrangører for ung husflid. “Under Silppufestivalen kan dere også møte oss, for da skal vi steike  ÆSSTOMP. Dette var det første brødet før bakerovnen kom. Den ble laget av brøddeig, stor som en asjett og ca 3 cm tykk. Æsstompen serveres med honning fra Finnskogen eller med smør og brunost”, forteller Sol. Tove og Sol mener at tradisjoner, håndverk og kultur er limet i vårt samfunn. Derfor ser de på dette som et bra bidrag til lokalsamfunnet. “Derfor treffer dere oss akkurat der dette skjer, og vi gleder oss til å være med på Silppufestivalen”, avslutter kjærringene.