Det har blitt igangsatt et nytt initiativ på Finnskogen, etter det populære konseptet REKO-ringer. REKO-ringer er relativt nytt i Norge, men har blitt veldig stort i Sverige og spesielt i Finland.

En REKO-ring er en lokal matring eller gruppe av forbrukere og lokale matprodusenter som handler i en enkel modell. Lokale matprodusenter selger direkte til forbrukere gjennom Facebook-grupper. Produsentene får forhåndsbestillinger på varer de selv reklamerer for og det er et fast utleveringssted og et fast tidspunkt. Utleveringen til REKO-ringen Finnskogen skjer på parkeringsplassen utenfor Joker på Svullrya.

REKO-ring konseptet sørger for at forbrukere kommer unna dyre mellomledd, samtidig som de får direkte kontakt med produsentene, som igjen gir trygghet for hva matvarene inneholder.

Det har allerede vært én utlevering og hittil er det lokale matprodusenter på Svullrya som har tilbudt mat. REKO-ringen Finnskogen er ute etter flere leverandører, og alle matprodusenter i Finnskogen er velkommen til å delta.

Her kan du se Facebook-gruppen hvor annonser legges ut fortløpende før hver utdeling:

https://www.facebook.com/groups/rekofinnskogen/

Ønsker du å levere matprodukter? Det er en egen Facebook-gruppe for produsenter:

https://www.facebook.com/groups/REKORINGENFinnskogenkunprodusenter/

Plakat REKO-ringen Finnskogen