Finnskogen Natur & Kulturpark ønsker å bidra til arbeidet for å få et bedre og mer oversiktlig salg av fiskekort på hele Finnskogen. 6.november inviterer de til konferanse om fiske og Finnskogleden.

– Årsmøtet i FNK har uttrykt ønske om dette, og turistinformasjonen på Morokulien får også stadig spørsmål om fiske langs Finnskogleden, forteller daglig leder Herdis Bragelien i Finnskogen Natur & Kulturpark.

Trond Asle Daltveit er prosjektleder for det pågående Finnskogleden-prosjektet, som også blir tema på konferansen. Han har gjort en kartlegging av fisketilbudet, som vise rat det er stor variasjon på Finnskogen.

– I enkelte områder er det godt organisert for fisking med salg av fiskekort på nett, mens man på andre steder må ringe lokalkjente for å finne ut hvor man kan fiske og kjøpe fiskekort, sier Trond Asle Daltveit.

Dette gjør det spesielt utfordrende for turgåere, tursyklister og padlere som bruker større deler av Finnskogen og dermed vil sliter med å få oversikt.

Trond Asle Daltveit har også undersøkt hvordan andre regioner løser dette. Han har plukket ut to områder som er invitert til å fortelle om sine erfaringer på konferansen den 6. november.

– Vi får besøk av representanter fra Fisking i Valdres og Fisking i Haldenvassdraget, som begge selger felles fiskekort som dekker flere kommuner. I tillegg har vi invitert Fishspot/Inatur som vil ut fra sin lange erfaring kan fortelle hva som fungerer og gi tips til hvordan vi kan jobbe videre mot et bedre organisert fiske på Finnskogen, fortsetter Daltveit.

Konferansen er åpen for alle, og er rettet mot grunneiere, lag og lokale jeger- og fiskerforbund som enten selger fiskekort på Finnskogen i dag, eller som har planer om å gjøre det.

– Vi ønsker også næringsliv, kommuner og fylkeskommunen velkommen til konferansen, avslutter Trond Asle Dalstveit.

Klikk på linken for å se programmet.

Invitasjon Fiskekonferanse for Finnskogen