Denne uka har en aktiv gjeng ungdommer vært samlet på Finnskogen med unike frilufts- og gårdsopplevelser og sosialt samvær som skaper minner for livet. I dag samlet ungdommene seg på Finnetunet på Svullrya sammen med Finnskogen Natur & kulturpark og ordfører i Grue Rune Grenberg for å feire gode naturopplevelser, og at det er satt av 5 millioner kroner som  til regionalparkene på statsbudsjettet for 2020.

Det er Finnskogen friluftsråd, som er en del av Finnskogen Natur & kulturpark, som arrangerer leiren. Ungdommene har vært på besøk hos Merete Furuberg på Finnskogen Nakuhel-gård, og Stian Ringstad i Finnskogen Adventures har hatt med ungdommene på de gode friluftsopplevelsene.

-De har vært med på mange aktiviteter og lært mye disse dagene. Vi har blant annet har kløyvd og stablet ved, vi har plantet skog og telt dyra, og de har fått hilse på mange dyreslag, forklarer Merete Furuberg.

Hun kan fortelle at alle også har fått være med å ri da den første snøen kom på tirsdag, men det som kanskje gjorde sterkest inntrykk på mange, var å være med på slakting av lam og geit.

Lave skuldre på Finnskogen

Stian Ringstad i Finnskogen Adventures kan fortelle at det viktigste har vært å senke skuldrene og finne roen rundt leirbålet.

-Vi overnatter i tretelt, vi har senket skuldrene og stresset veldig ned. Det største stressmomentet vi har hatt har vært å koke vann for å få varmt vann til å vaske hender. Hygiene er uansett viktig, sier Stian Ringstad.

Torsdag samlet ungdommene seg på Finnetunet på Svullrya, der de fikk kake og brus, og en god prat rundt bordet med den ferske ordføreren i Grue, Rune Grenberg.

Praten gikk ivrig rundt bordet, og ungdommene var også nysgjerrige på hvordan det er å være ordfører.

-Stolt av Finnskogen

-Jeg begynte på tirsdag, og dette er faktisk mitt aller første møte som ordfører, så det kan jeg ikke si så mye om enda. Men det jeg kan si er at vi har mye å være stolte av på Finnskogen. Jeg har vokst opp på Finnskogen, og hver gang jeg er her får jeg en spesiell ro inni meg. Her kan jeg tenke gode tanker, drømme meg bort og kjenne på stillheten, forteller den nye ordføreren.

Han trakk også fram det viktige arbeidet Finnskogen Natur & kulturpark gjør for Finnskogen, og er glad for at det er satt penger til nettverket av norske regionalparker på statsbudsjettet for 2020.

-Det er viktig å både bevare og utvikle Finnskogen, og Finnskogen Natur & kulturpark så viktig i denne sammenheng. Det er også viktig å støtte opp om arbeidet som Finnskogen Natur & kulturpark gjør både nasjonalt og regionalt, sier han.

I ferd med å lykkes for første gang

Merete Furuberg er enig med den nye ordføreren i Grue.

-Det er veldig bra at Finnskogen Natur & kulturpark er på statsbudsjettet. Det er viktig for oss å drive miljøvennlig, og at vi ikke blir presset til frede, men at vi kan kombinere natur og kultur. Det har vært mange tiltak gjennom tiåra, men nå er det første gang vi begynner å lykkes. Nå må alle krefter samles for å jobbe for hele Finnskogen, også de svenske kommunene, avsluttet Merete Furuberg.